Over DroomKever

Van jongs af aan heb ik altijd de droom gehad een oldtimer te rijden. Toen ik klein was hadden kennissen al een oude Eend en oude mini’s. Ik wilde zelf ook zo’n mini.

Nadat ik 18 werd en ik mijn rijbewijs al in mijn bezit had, kwam een auto af en toe ter sprake. Eigenlijk had ik geen auto nodig, en eigenlijk was het tegelijkertijd zonde van het geld. Ik bleef af en toe toch op oldtimers googlen of ik speurde Marktplaats af. Uiteindelijk kwam ik op het idee de auto ook te gaan verhuren als trouwauto of bijvoorbeeld gala’s en op deze manier ook wat geld te verdienen aan het rijden van een oldtimer. Dit ben ik toen eens gaan uitrekenen en er zat zeker potentie in dit idee.

Ondertussen bleef ik ‘marktplaatsen en googlen’, maar alles stond even op een laag pitje. Van mini’s kwam ik al snel uit bij Fiat 500’tjes. Deze auto hadden immers meer potentie als bijvoorbeeld Trouwauto.

Op een gegeven moment kwam mijn moeder met een advertentie over Zomerondernemer. Een project waarbij jongeren tussen de 15 en 22 een onderneming starten in hun zomervakantie. Startend met een 3-daagse training met vervolgens terugkommiddagen en een feestelijke kick-out waarbij de ondernemingen gepresenteerd werden. Ik had mij opgegeven voor dit project als duwtje in de rug. Vlak voordat de training begon kwam tijdens het ‘marktplaatsen’ een prachtige Volkswagen Kever Speedster voorbij. Ik heb gelijk contact gezocht om toch echt naar de auto te gaan kijken.

Op die donderdagavond heb ik een proefrit gemaakt en heb ik de auto goed bekeken. Op de terugweg had ik eigenlijk al besloten. Ik moest die auto hebben!
Op de tweede trainingsdag heb ik de vorige eigenaar gebeld. Ik koop hem!
Vanaf die maandag was ik eigenaar van een Volkswagen Kever Speedster!

Vanaf hier begon mijn onderneming echt vorm te krijgen. Ik heb een naam bedacht, vernoemd naar de droom die ik had een oldtimer te rijden en naar de auto die het is geworden; DroomKever. Daarna heeft Laurens Hilboezen van Bureau Opvallend een prachtig logo ontworpen en Martijn Severs heeft voor mij een perfecte website in elkaar gezet. Ook de Facebook kwam online. Nu werd het tijd voor promotiemateriaal. Ik heb flyers en automagneten besteld. Nu is het tijd om puntjes op de i te gaan zitten door algemene voorwaarden te schrijven en daarna echt te gaan verhuren!
Ik heb er veel zin in en hoop dat mensen het leuk vinden deze DroomKever te huren voor op hun bruiloft, gala of fotoshoot. Wat de klant wilt.
Graag tot snel!